Museomix in Bergen!

Vertel het voort! In november 2018 zal Pôle Muséal van Bergen het gastmuseum zijn voor MuseomixBE. Onze museomixers zullen de uitdaging aangaan om niet slechts één maar 3 musea onder handen te nemen dit jaar!

Gedurende een weekend zal Museomix het museum inpalmen en een frisse wind doen waaien door de collecties en scenografie. Jonge enthousiastelingen van nieuwe technologieën en erfgoedliefhebbers – de museomixers – krijgen carte blanche en zullen het museum omtoveren tot een meer toegankelijke, interactieve en levendige plek.

1 museum

3 dagen creatieve marathon

100 enthousiastelingen en professionals van alle sectoren

6 prototypes voor cultuurbeleving getest door het publiek!

“People make museums” is de slogan van Museomix. Museomix, opgericht in Frankrijk in 2011, biedt een platform om nieuwe ideeën en kennis uit te wisselen. Op deze manier kan het museum evolueren naar een open museum waar iedereen zich thuis voelt, een levend laboratorium dat meegroeit met zijn bezoekers.

Van 9 tot 11 november, zullen groepjes museomixers voor de gelegenheid het museum transformeren tot een dergelijk laboratorium. Codeurs, designers, houtbewerkers, creatievelingen van alle aard en museumfanaten zullen ideeën en kennis wisselen, geïnspireerd door de vaste collecties. Vanuit hun eigen visie en met hun eigen vaardigheden zullen de museomixers nieuwe vormen van cultuurbemiddeling bedenken en interactieve prototypes bouwen die de bezoekers op het einde van het weekend mogen uitproberen.

Museomix 2017 in vogelvlucht