Museomix landt in Brussel en is op zoek naar deelnemers!

Het is officieel, het Museomix team landt in november in het museum van de stad Brussel, wat een heerlijke locatie voor een eerste Brusselse Museomix editie. Museomix zal gedurende één weekend de tentoonstellingsruimtes van het museum inpalmen om een frisse wind te doen waaien door de collecties en scenografie. Jonge fans van nieuwe technologieën en erfgoedliefhebbers – de museomixers – krijgen carte blanche, om het museum om te toveren tot een nog toegankelijkere, interactievere en levendigere plek.

1 museum

3 dagen relatieve marathon

100 amateurs en professionals van alle sectoren

6 prototypes voor cultuurbeleving getest door het publiek!

“People make museums” is de slogan van Museomix. Opgericht in Frankrijk in 2011, nodigt Museomix uit om een mix te maken van nieuwe ideeën en de know-how die aanwezig is. Op deze manier kan het museum evolueren naar een open museum waar iedereen zich thuis voelt, een levend laboratorium dat meegroeit met zijn bezoekers.

Vanaf 10 tot 12 november, zullen groepjes museomixers voor de gelegenheid het museum transformeren tot een laboratorium. Codeurs, designers, houtbewerkers, creatievelingen en museumfanaten zullen ideeën, gedachten en know-how uitwisselen rondom de vaste collecties. Elk vanuit hun eigen visie en met hun eigen vaardigheden, zullen de museomixers nieuwe vormen van cultuurbemiddeling bedenken en interactieve prototypes vervaardigen die de bezoekers op het einde van het weekend mogen uitproberen. Nu is Museomix naar candidaten voor deze creatieve advontuur.

Door museomixers uit te nodigen deze herfst, maakt het museum van de stad Brussel zich klaar om een laboratorium voor ideeën te worden gedurende drie dagen:

– Door uit het traditionele kader te stappen, maakt het museum zich klaar te reflecteren en zich voor te bereiden op het museum van de toekomst;

– Door de kruisbestuiving van de competenties en talenten van medewerkers en externe personen, die samen nieuwe vormen van bemiddeling uitvinden;

– Door hun deuren te openen voor een dynamische community die willen investeren in levendige culturele belevingen.

Dit co-creatieve en participatieve evenement brengt op zowel lokale, nationale als internationale schaal een gemeenschap samen van cultuurliefhebbers en medewerkers. Museomix gaat elk jaar simultaan in verschillende landen en in verschillende musea door. Dit jaar zullen er 13 musea in Frankrijk, Zwitserland, België, Italië, Oostenrijk, Spanje, Brazilië en Mexico heruitgevonden worden door Museomix.

Ontdek een video van een dag uit het leven van de museomixers in Antwerpen

Click hier om  de perscommuniqué in pdf te downloaden